Ing. Gabriela Stoklasová

Moje meno je Gabriela Stoklasová a svoju vášeň pre trénerstvo som objavila pred niekoľkými rokmi. Odvtedy  sa venujem pomoci ľuďom dosiahnuť ich individuálne ciele, či už ide o redukciu hmotnosti, naberanie svalovej hmoty, zlepšenie kondície, držania tela a celkové posilnenie zdravia (www.poddoformy.sk). 

Láska k športu sa zrodila ešte v škôlke, kde som sa s radosťou naháňala za umelým pukom a užívala si pohyb s kamarátmi. Šport mi bol blízky počas celého detstva, venovala som sa najmä hokejbalu a bicyklovaniu, avšak vo veku 15 rokov nastal zlom. Aj keď som športovala hodiny denne, mala som miernu nadváhu a tá mi v puberte začala čoraz viac prekážať. Začala som si študovať rôzne materiály o strave a cvičení a prvýkrát som navštívila fitness centrum. Aj keď prvý tréning bol rozpačitý a netušila som, čo mám robiť, postupne som začala aplikovať naštudované informácie a podarilo sa mi dostať sa do lepšej formy. Počas štúdia na VŠ som si urobila trénerské a výživové kurzy, aby som si utvrdila doposiaľ naštudované informácie a naučila sa množstvo nových.

Popri trénovaní vediem aj výživové poradenstvo a oblasť výživy ma zaujala už počas strednej školy. V tejto oblasti som sa doslova našla, je to mojím životným štýlom a dennou rutinou aj v osobnom živote. Chcem dať do povedomia oblasť racionálnej stravy čo najväčšej skupine ľudí, obrátiť mýty vo výžive a učiť ľudí láske k jedlu a zdravému stravovaniu dlhodobo, nie prostredníctvom krátkodobých diét a rôznych produktov. Rozhodla som sa venovať tomuto smeru hlbšie a vyštudovala som odbor Biotechnológie a potravinárskej technológie na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Neskôr som sa rozhodla prehĺbiť svoje poznatky a absolvovala som kurzy z odboru výživy, kde som zúžitkovala vedomosti zo sveta chémie.

Okrem trénovania a poradenstvu vo výžive sa venujem aj manažmentu a lektorstva online kurzov na výživu pre projekt Výživa online (www.vyzivaonline.sk), kde ponúkame akreditované online kurzy o výžive, pravidelné prednášky a školenia, ktoré majú za cieľ pomôcť širokej verejnosti naučiť sa racionálne stravovať s ohľadom prevencie civilizačných ochorení a s cieľom dlhodobo posilniť zdravie.

Rada vás spoznám aj osobne. ❤

Kurzy, školenia, vzdelanie:

  • Odbor Biotechnológie a potravinárstvo Fakulty chemickej a potravinárskej technológie, STU Bratislava
  • Kondičný tréner I. kvalifikačného stupňa, EfectFit s.r.o. Bratislava      
  • Poradca pre výživu, Welko Team s.r.o. Brno            
  • Športová výživa, Welko Team s.r.o. Brno   
  • Výživa tehotných a kojacich žien, výživa detí, Welko Team s.r.o. Brno
  • Profesijná skúška výživového poradcu, Welko Team s.r.o. Brno